Hríbová polievka
Ingredience
300 až 400 g
húb
3
zemiaky ZELOVOC
1
cibuľa ZELOVOC
1
mrkva ZELOVOC
1 PL
masti (bravčovej) Dobrá cena
1 PL
hladkej múky Dobrá cena
červená mletá paprika Dobrá cena
kyslá pochúťková smotana Mamičkine dobroty
rasca Dobrá cena
soľ
hrubá múka podľa potreby Dobrá cena
petržlenová vňať
1
vajce Coop PREMIUM
Postup
Na bravčovej masti opražíme cibuľku, pridáme trocha červenej papriky a zahustíme múkou. Všetko zalejeme studenou vodou.
Nakrájame si hríby, mrkvu aj zemiaky, ktoré pridáme do hrnca. Varíme spolu približne 20 minút.
Z vajíčka, hrubej múky a soli pripravíme mrveničku. Tuhé cesto, ktoré sa vytvorí z týchto surovín, postrúhame do polievky.
Všetko uvaríme domäkka, dochutíme rascou, soľou a petržlenovou vňaťou. Pred podávaním vložíme do polievky lyžicu kyslej smotany.