Uložiť
Porcie viac
Príprava
52 min.
Náročnosť
Cena

HROZNOVÝ CHEESECAKE

Ingredience

120 g
celozrnných sušienok
1/2 ČL
mletej škorice Dobrá cena
50 g
mletých lieskových orieškov
50 g
masla Tradičná kvalita
1 ČL
oleja Tradičná kvalita
1 PL
kryštálového cukru
300 g
bezkôstkového hrozna
4
plátky želatíny
100 ml
hroznovej šťavy
250 g
mascarpone
400 g
kyslej smotany Dobrá cena
100 g
práškového cukru
1 ČL
postrúhanej limetkovej kôry
1 ČL
limetkovej šťavy
200 g
nakrájaného zeleného hrozna

Postup

Korpus: Rúru vyhrejeme na 175 °C. Dno tortovej formy (26 cm) vyložíme papierom na pečenie. Sušienky rozdrvíme a zmiešame so škoricou, mletými orieškami a rozpusteným maslom. Zmiešame na masu a roztlačíme na dno tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre 7 minút a necháme vychladnúť. Krém: Plátky želatíny namočíme do studenej vody. Z napučanej želatíny vytlačíme prebytočnú vodu. Pridáme hroznovú šťavu a v teplom vodnom kúpeli rozpustíme. Mascarpone zmiešame s kyslou smotanou, pridáme cukor, kôru a šťavu z limetky a premiešame, až nám vznikne krémová hmota. Do rozpustenej želatíny dáme 2 - 3 PL krémovej hmoty, ktorá nám vznikla zmiešaním mascarpone a smotany, a premiešame. Napokon celé vmiešame do krémovej hmoty a zároveň primiešame pokrájané hrozno. Na korpus rozotrieme krém a necháme 6 hodín v chladničke. Dozdobíme strapcom hrozna a mletými lieskovými orieškami.
Recept → HROZNOVÝ CHEESECAKE

Ohodnotiť recept

Kategórie