Uložiť
Porcie 12
Príprava
90 min.
Náročnosť
Cena

HRUŠKOVÝ KOLÁČ

Ingredience

5
hrušiek
200 g
hladkej múky
120 g
masla
soľ
1
bielok
120 ml
kyslej smotany
3
žĺtky
100 g
kryštálového cukru
30 g
hladkej múky
60 g
masla
75 g
hladkej múky
60 g
kryštálového cukru
½ ČL
škorice

Postup

Múku, maslo a štipku soli rozmixujeme, kým nevzniknú hrudky. Pridáme 2 PL vody a rozmixujeme na cesto. Cesto vložíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Prebytočné cesto po okrajoch zrežeme a dáme piecť do rúry na 20 min. na 170 °C. Vyberieme, potrieme bielkom a dáme do rúry ešte na 1 minútu.

Hrušky očistíme a nakrájame na plátky.

Z kyslej smotany, žĺtkov, cukru a múky vymiešame hladký krém. Na upečené cesto poukladáme hrušky a zalejeme ich krémom. Pečieme ďalších 25 minút.
Z masla, múky, cukru a škorice si pripravíme mrveničku. Upečený koláč ňou posypeme, zakryjeme alobalom a na 3 minúty ešte vložíme do rúry

Ohodnotiť recept

Kategórie