Hubové krupoto
Ingredience
300 g
jačmenných krúpov
250 g
šampiňónov ZELOVOC
biele víno
40 g
sušených húb
200 g
cibule ZELOVOC
3 strúčiky
cesnaku ZELOVOC
60 g
parmezánu
120 g
masla Tradičná kvalita
soľ
čierne korenie Dobrá cena
1 l
zeleninového vývaru
Postup
Krúpy nasypeme na sitko a premyjeme. Vsypeme ich do hrnčeka, zalejeme studenou vodou a necháme namočené do druhého dňa.
Očistíme si šampiňóny a nakrájame ich. Sušené hríby namočíme do hrnčeka s vodou.
Očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu si orestujeme na masle, pridáme nakrájaný cesnak a chvíľku restujeme na miernej teplote. Pridáme šampiňóny, veľmi jemne posolíme, premiešame a necháme chvíľku dusiť.
Keď šampiňóny "uvädnú", pridáme si do panvice krúpy, premiešame a podlejeme vývarom do 2/3. Za občasného miešania prikryté varíme. Ak sú krúpy polomäkké, pridáme namočené hríby a premiešame. Môžeme aj priliať vodu, v ktorej boli hríby namočené. Varíme, miešame a keď sú krúpy takmer uvarené, prilejeme biele víno. Do uvareného krupota pridáme kúsok masla a vmiešame postrúhaný parmezán.
Pred podávaním môžeme do krupota vmiešať aj nasekanú petržlenovú vňať