Uložiť
Porcie 8
Príprava
70 min.
Náročnosť
Cena

Hubový koláč so slaninou

Ingredience

150 g
hladkej múky Dobrá cena
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
110 g
masla Tradičná kvalita
200 g
tučného tvarohu Mamičkine dobroty
1 lyžica
šťavy z citróna ZELOVOC
600 g
húb
1
pór
2 lyžice
oleja Coop PREMIUM
150 g
na kocky nakrájanej oravskej slaniny Dobrá cena
3
vajcia Coop PREMIUM
2 lyžice
strúhanky Dobrá cena

Postup

Na cesto zmiešame múku, štipku soli a nastrúhame aj maslo. Premiešame varechou, pridáme 50 g tučného tvarohu, 4 lyžice studenej vody a lyžicu citrónovej šťavy. Všetko opäť premiešame varechou a potom ešte krátko rukami. Cesto vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 30 cm a vložíme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm. Cesto popritláčame aj na boky formy a dno popicháme vidličkou. Na hodinu odložíme do chladničky. Huby očistíme a nakrájame. Rovnako očistíme aj pór, ktorý nakrájame na tenké kolieska. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, opečieme nakrájanú slaninu, ktorú potom vyberieme. Na vypečenom tuku opečieme nakrájané huby a opekáme, kým sa neodparí tekutina z húb. Potom krátko opečieme s hubami aj nakrájaný pór. Ochutíme soľou, korením a prisypeme kocky slaniny. Na vychladené cesto nasypeme strúhanku, pripravenú plnku a zalejeme zmesou rozšľahaných vajec s tvarohom dochutených soľou a korením. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 40 minút.
obrázok postupu

Ohodnotiť recept

Kategórie