Uložiť
Porcie 8
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Jablkovo-škoricový koláč

Ingredience

400 g
hladkej špaldovej múky
1 balíček
kypriaceho prášku
350 g
uvarených zemiakov
50 g
práškového cukru
1 balíček
vanilkového cukru
250 g
masla
1
vajce
100 g
hrozienok
3 PL
rumu
2 poháre
nastrúhaných jabĺk
2 PL
medu
2 ČL
mletej škorice

Postup

Z múky, kypriaceho prášku, uvarených nastrúhaných zemiakov, práškového a vanilkového cukru, masla a vajca vypracujeme tuhé cesto.
Dáme na 30 minút do chladničky.

Hrozienka namočíme do rumu.

Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou.

¾ cesta rozvaľkáme a vystelieme ním plech. Na cesto navrstvíme nastrúhané jablká so škoricou a medom. Vrch posypeme hrozienkami.
Zo zvyšnej tretiny cesta vyvaľkáme tenké pásiky a vytvoríme na koláči mriežky.

Pečieme asi 30 minút pri teplote 180 °C.

Necháme vychladnúť a nakrájame.

Ohodnotiť recept

Kategórie