Jablkovo-škoricový koláč
Ingredience
400 g
hladkej špaldovej múky
1 balíček
kypriaceho prášku Tradičná kvalita
350 g
uvarených zemiakov ZELOVOC
50 g
práškového cukru
1 balíček
vanilkového cukru
250 g
masla Tradičná kvalita
1
vajce Coop PREMIUM
100 g
hrozienok
3 PL
rumu
2 poháre
nastrúhaných jabĺk ZELOVOC
2 PL
medu Mamičkine dobroty
2 ČL
mletej škorice
Postup
Z múky, kypriaceho prášku, uvarených nastrúhaných zemiakov, práškového a vanilkového cukru, masla a vajca vypracujeme tuhé cesto.
Dáme na 30 minút do chladničky.
Hrozienka namočíme do rumu.
Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou.
¾ cesta rozvaľkáme a vystelieme ním plech. Na cesto navrstvíme nastrúhané jablká so škoricou a medom. Vrch posypeme hrozienkami.
Zo zvyšnej tretiny cesta vyvaľkáme tenké pásiky a vytvoríme na koláči mriežky.
Pečieme asi 30 minút pri teplote 180 °C.
Necháme vychladnúť a nakrájame.