Uložiť
Porcie 8
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Jablkovo-škoricový koláč

Ingredience

400 g
hladkej špaldovej múky
1 balíček
kypriaceho prášku Tradičná kvalita
350 g
uvarených zemiakov ZELOVOC
50 g
práškového cukru
1 balíček
vanilkového cukru
250 g
masla Tradičná kvalita
1
vajce Coop PREMIUM
100 g
hrozienok
3 PL
rumu
2 poháre
nastrúhaných jabĺk ZELOVOC
2 PL
medu Mamičkine dobroty
2 ČL
mletej škorice

Postup

Z múky, kypriaceho prášku, uvarených nastrúhaných zemiakov, práškového a vanilkového cukru, masla a vajca vypracujeme tuhé cesto. Dáme na 30 minút do chladničky. Hrozienka namočíme do rumu. Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou. ¾ cesta rozvaľkáme a vystelieme ním plech. Na cesto navrstvíme nastrúhané jablká so škoricou a medom. Vrch posypeme hrozienkami. Zo zvyšnej tretiny cesta vyvaľkáme tenké pásiky a vytvoríme na koláči mriežky. Pečieme asi 30 minút pri teplote 180 °C. Necháme vychladnúť a nakrájame.
obrázok postupu

Ohodnotiť recept

Kategórie