Uložiť
Porcie 24
Príprava
75 min.
Náročnosť
Cena

JABLKOVÝ KRÉMEŠ

Ingredience

5
vajec Coop PREMIUM
150 g
polohrubej múky Dobrá cena
150 g
práškového cukru
½ balíčka
prášku do pečiva Tradičná kvalita
3 PL
vody
250 ml
smotany na šľahanie Mamičkine dobroty
1kg
jabĺk ZELOVOC
2 balíčky
vanilkového cukru
700 ml
mlieka Mamičkine dobroty
2 balíčky
krémového prášku s vanilkovou arómou
100 g
práškového cukru
40 g
kryštálového cukru
200 g
masla Tradičná kvalita

Postup

Jablková plnka: Jablká očistíme, postrúhame a zmiešame s vanilkovým cukrom. Plech vyložíme alobalom a rozotrieme naň jablká. Cesto: Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a prilejeme vodu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do žĺtkov. Zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto rovnomerne rozotrieme na jablká a dáme piecť na 160 °C na 15 minút. Pudingová plnka: Z mlieka, krémového prášku s vanilkovou arómou a kryštálového cukru uvaríme puding. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a pridáme vychladnutý puding. Upečený vychladnutý koláč preklopíme, odstránime alobal. Puding opatrne rozotrieme na jablká. Na záver vyšľaháme šľahačku a rozotrieme na koláč, dozdobíme čokoládovými hoblinami a dáme stuhnúť do chladničky.
Recept → JABLKOVÝ KRÉMEŠ

Ohodnotiť recept

Kategórie