JABLKOVÝ KRÉMEŠ
Ingredience
5
vajec Coop PREMIUM
150 g
polohrubej múky Dobrá cena
150 g
práškového cukru
½ balíčka
prášku do pečiva Tradičná kvalita
3 PL
vody
250 ml
smotany na šľahanie Mamičkine dobroty
1kg
jabĺk ZELOVOC
2 balíčky
vanilkového cukru
700 ml
mlieka Mamičkine dobroty
2 balíčky
krémového prášku s vanilkovou arómou
100 g
práškového cukru
40 g
kryštálového cukru
200 g
masla Tradičná kvalita
Postup
Jablková plnka:
Jablká očistíme, postrúhame a zmiešame s vanilkovým cukrom. Plech vyložíme alobalom a rozotrieme naň jablká.
Cesto:
Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a prilejeme vodu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do žĺtkov. Zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto rovnomerne rozotrieme na jablká a dáme piecť na 160 °C na 15 minút.
Pudingová plnka:
Z mlieka, krémového prášku s vanilkovou arómou a kryštálového cukru uvaríme puding. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a pridáme vychladnutý puding. Upečený vychladnutý koláč preklopíme, odstránime alobal.
Puding opatrne rozotrieme na jablká. Na záver vyšľaháme šľahačku a rozotrieme na koláč, dozdobíme čokoládovými hoblinami a dáme stuhnúť do chladničky.