Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

JAHŇACÍ CHRBÁT V ZELENEJ PALACINKE S KARFIOLOVÝM PYRÉ

Ingredience

1 kg
jahňacieho chrbta
cesnaku ZELOVOC
1
karfiol
maslo Tradičná kvalita
1 l
mlieka Mamičkine dobroty
200 g
sušených húb
50 g
mrkvy ZELOVOC
20 g
cibule ZELOVOC
mleté čierne korenie Dobrá cena
soľ
olej Coop PREMIUM
červené víno
200 ml
mlieka Mamičkine dobroty
1
vajce Coop PREMIUM
70 g
hladkej múky Dobrá cena
30 g
medvedieho cesnaku
1 PL
oleja Coop PREMIUM

Postup

Hlavičku cesnaku prekrojíme, položíme na alobal, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Zabalíme a dáme piecť pri 180 °C na 20 minút do mäkka. Polovicu karfiolu očistíme, nakrájame na väčšie kusy a dáme do mlieka. Pridáme soľ a čierne korenie, uvaríme do mäkka, scedíme a karfiol rozmixujeme na pyré spolu s očisteným upečeným cesnakom. Pridáme maslo a trošku precedeného mlieka. Zvyšok blanšírujeme vo vriacej osolenej vode asi 4 minúty, scedíme, necháme vychladnúť a vysušíme. Následne karfiol opečieme na masle. Jahňací chrbát umyjeme a očistíme od blán. Naporcujeme na cca 180 gramov, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej a mäso opekáme zo všetkých strán 4 – 5 minút. Oblievame maslom a opekáme asi 2 minúty, nesmie však prihorieť. Výpek použijeme na omáčku. Jahňací chrbát vyberieme a necháme odležať 5 minút. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, cibuľu a cesnak opečieme dohneda. Spolu restujeme a pridáme namočené hríby. Podlejeme červeným vínom a zredukujeme na polovicu. Do omáčky primiešame maslo. Dochutíme soľou, čiernym korením a tymianom. Palacinky: Vymiešame cesto a pridáme k nemu rozmixovaný medvedí cesnak s lyžicou oleja. Upečieme palacinky z oboch strán. Jahňacinu zabalíme do palaciniek a nakrájame. Podávame s karfiolovým pyré, orestovanými hubami, sušenými paradajkami, opečeným karfiolom a pokvapkáme omáčkou. Dozdobíme hoblinkami karfiolu.
obrázok postupu

Ohodnotiť recept