JAHODOVÁ TORTA S MANDĽAMI
Ingredience
4
vajcia Coop PREMIUM
2 PL
horúcej vody
180g
jemného kryštálového cukru
60 g
pohánkovej múky
60 g
kukuričného škrobu
40 g
mletých mandlí
500 ml
mlieka Mamičkine dobroty
1
vanilka
600 g
jahôd
200 ml
smotany na šľahanie Mamičkine dobroty
50 g
mandľových lupienkov
Postup
Cesto:
Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Vajcia a horúcu vodu vyšľaháme do hustej peny. Počas šľahania pridáme 120 g kryštálového cukru. Šľaháme, kým sa cukor nerozpustí.
Múku zmiešame s 20 g kukuričného škrobu a pomletými mandľami a zapracujeme do peny.
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Tortovú formu naplníme cestom a povrch uhladíme. Pečieme asi 30 minút, potom necháme vychladnúť.
Krém:
Zvyšok cukru (60 g) zmiešame so zvyškom kukuričného škrobu (40 g) a pridáme 4 PL mlieka. Vanilkový lusk vytrieme do zvyšku mlieka a privedieme k varu. Prilejeme zmes z cukru a škrobu a uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť.
Jahody umyjeme a očistíme. Polovicu jahôd pokrájame na menšie kúsky a vmiešame do vanilkového krému.
Vychladnutý korpus prekrojíme vodorovne a spodný plát vložíme do tortovej formy.
Krém s jahodami natrieme v hrubej vrstve na spodný plát a prikryjeme horným plátom. Na 5 hodím dáme vychladnúť.
Zvyšné jahody pokrájame na polovicu. Zo stuhnutej torty dáme dole okraj. Vyšľaháme dobre vychladenú šľahačku a potrieme celú tortu. Ozdobíme polovičkami jahôd a mandľovými lupienkami.