Uložiť
Porcie 4
Príprava
30 min.
Náročnosť
Cena

Jarná zelerová polievka

Ingredience

500 g
očisteného a nastrúhaného zeleru
1 zväzok
jarnej cibuľky
2 PL
masla Tradičná kvalita
1 ČL
soli
200 ml
smotany na šľahanie Mamičkine dobroty
vývar podľa chuti

Postup

Na masle orestujeme nakrájanú mladú cibuľku s nastrúhaným zelerom (strúhame na strúhadle na jablká). Zalejeme vodou alebo vývarom, osolíme a varíme domäkka. Naberačkou odoberieme 1/3 z polievky (nastrúhanú časť zeleniny) a zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom. Zeleninu vrátime naspäť k rozmixovanej časti, zalejeme smotanou a necháme zovrieť.
Recept → Jarná zelerová polievka

Ohodnotiť recept