Jarné rizoto s medvedím cesnakom
Ingredience
1
cibuľa ZELOVOC
1 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
50 g
masla Tradičná kvalita
300 g
guľatozrnnej ryže Tradičná kvalita
1 l
zeleninového vývaru
200 ml
bieleho vína
50 g
parmezánu
1 zväzok
medvedieho cesnaku
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
Postup
Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme v hrnci na 1 PL olivového oleja a 25 g masla. Prisypeme ryžu a asi pol minúty restujeme.
K ryži prilejeme víno a miešame na miernom plameni. Necháme všetko víno odpariť.
Keď je víno odparené, pridávame postupne po 1 naberačke vývar. Vlejeme naberačku, ryžu premiešame, tekutinu necháme odpariť a potom prilejeme ďalší vývar. Takto pokračujeme, až kým ryža nie je uvarená. Miešanie je veľmi dôležité, aby sa ryža nepripálila.
Keď je ryža uvarená, pridáme nastrúhaný parmezán, nasekaný medvedí cesnak a zvyšné maslo. Ak treba, dochutíme soľou a korením.
Poriadne premiešame, vypneme plameň, zakryjeme pokrievkou a necháme chvíľku odpočinúť.