Uložiť
Porcie viac
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

Jogurtová torta s ovocím

Ingredience

5
vajec Coop PREMIUM
soľ
200 g
kryštálového cukru
180 g
polohrubej múky Dobrá cena
1 ČL
prášku do pečiva Tradičná kvalita
250 g
ovocia (maliny,
jahody, černice, čučoriedky)
300 ml
tučného smotanového
bieleho jogurtu Tradičná kvalita
150 g
práškového cukru
500 ml
šľahačkovej smotany Mamičkine dobroty
1 PL
citrónovej šťavy
10 g
želatíny

Postup

Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Postupne zašľaháme kryštálový cukor a žĺtky. Nakoniec po častiach jemne zapracujeme múku s práškom do pečiva. Nešľaháme! Cesto dáme do tortovej formy, ktorú sme predtým vymastili a vysypali hrubou múkou. V rúre vyhriatej na 160 °C pečieme približne 25 minút. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, jogurt vymiešame s cukrom, pridáme vyšľahanú šľahačku, citrónovú šťavu a želatínu. Upečený vychladnutý korpus vyberieme z formy a tú vystelieme papierom na pečenie aj po bokoch. Korpus vložíme späť do formy, obložíme ho ovocím a navrch nalejeme jogurtový krém. Tortu vložíme do chladničky najlepšie do druhého dňa. Potom vyberieme z formy, nakrájame na kúsky a môžeme podávať.
Recept → Jogurtová torta s ovocím

Ohodnotiť recept