Kačacie prsia s kapustou a so šúľancami
Ingredience
600 g
kačacích pŕs
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
1 malá hlávka
červenej kapusty
2
jablká ZELOVOC
kryštálový cukor
ocot
mletá škorica
klinčeky
olej Coop PREMIUM
300 g
zemiakov ZELOVOC uvarených v šupke
2
vajcia Coop PREMIUM
polohrubá múka Dobrá cena
maslo Tradičná kvalita
Postup
Umyté a osušené kačacie prsia ochutíme soľou a korením a opečieme na panvici z každej strany, najprv zo strany s kožou. Potom vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme ešte 20 minút.
Červenú kapustu nastrúhame najemno, olúpané jablká bez jadrovníkov tiež nastrúhame. V hrnci najprv karamelizujeme cukor, potom pridáme jablká aj kapustu, podlejeme troškou octu, prilejeme vodu a dochutíme soľou, korením, škoricou aj klinčekom. Dusíme pod pokrievkou domäkka a na záver ešte raz dochutíme (aj troškou oleja).
Uvarené, olúpané zemiaky nastrúhame najemno a spojíme s vajcami a trochou soli. Postupne prisypávame múku, tak aby vzniklo jemné nelepivé cesto. Z cesta na pomúčenej doske vyváľame valec, ten nakrájame na kúsočky a tie v dlaniach vyšúľame na šúľance. Uvaríme ich v mierne osolenej vode a následne ešte krátko opečieme na masle.
Na taniere servírujeme nakrájané kačacie prsia s porciou udusenej kapusty a opečenými šúľancami.