KAČACIE RAGÚ SO SLOVENSKOU RYŽOU
Ingredience
1
celá kačica - vykostená
3 PL
oleja Tradičná kvalita
1
cibuľa ZELOVOC
300 ml
červeného vína
50 g
kuriatok
50 g
sušených hríbov
200 ml
vývaru
200 g
smotany na varenie Tradičná kvalita
100
brusníc
korenie na divinu
čerstvý rozmarín
hladká múka Dobrá cena
600 g
slovenskej ryže
Postup
Kačicu vykostíme, zbavíme kože a nakrájame na väčšie kúsky.
V hrnci na rozpálenom oleji opražíme cibuľu a mäso, pridáme korenie na divinu, zalejeme červeným vínom a vývarom. Necháme dusiť 20 minút. Potom pridáme huby (kuriatka a hríby), brusnice a povaríme domäkka.
Zahustíme tmavou zápražkou. Dochutíme smotanou na varenie a čerstvým rozmarínom.
Slovenskú ryžu uvaríme podľa návodu na obale.