Uložiť
Porcie 4
Príprava
90 min.
Náročnosť
Cena

Kaizerka s domácou sekanou a syrom

Ingredience

1 kg
mletého bravčového mäsa
1 dcl
vody
2
žemle
2 dcl
plnotučného mlieka
3
vajcia
3 strúčiky
cesnaku
soľ
čierne korenie
1 ČL
mletej papriky
2 PL
hrubej múky
strúhanka
200 g
ementálu
4
kaizerky
2 PL
oleja
4
kyslé uhorky
100 g
plnotučnej horčice

Postup

Mleté mäso vymiešame s troškou vody, pridáme žemle, ktoré sme namočili v mlieku a vyžmýkali.

Pridáme vajcia, rozdrvený cesnak, soľ, korenie, múku, ementál nakrájaný na drobné kocky a trochu strúhanky. Poriadne premiešame.

Vytvarujeme bochník, obalíme v strúhanke a potrieme vodou. 45 minút pečieme na 170 °C.

Kaizerky prekrojíme a opečieme na panvici s olejom. Potrieme horčicou, pridáme na kolieska nakrájané kyslé uhorky a sekanú prekrojenú na cca 1 cm hrubé plátky. Opečieme z každej strany.

Ohodnotiť recept

Kategórie