Kaizerka s domácou sekanou a syrom
Ingredience
1 kg
mletého bravčového mäsa
1 dcl
vody
2
žemle
2 dcl
plnotučného mlieka Mamičkine dobroty
3
vajcia Coop PREMIUM
3 strúčiky
cesnaku ZELOVOC
soľ
čierne korenie Dobrá cena
1 ČL
mletej papriky Dobrá cena
2 PL
hrubej múky Dobrá cena
strúhanka Dobrá cena
200 g
ementálu
4
kaizerky
2 PL
oleja Coop PREMIUM
4
kyslé uhorky Tradičná kvalita
100 g
plnotučnej horčice Mamičkine dobroty
Postup
Mleté mäso vymiešame s troškou vody, pridáme žemle, ktoré sme namočili v mlieku a vyžmýkali.
Pridáme vajcia, rozdrvený cesnak, soľ, korenie, múku, ementál nakrájaný na drobné kocky a trochu strúhanky. Poriadne premiešame.
Vytvarujeme bochník, obalíme v strúhanke a potrieme vodou. 45 minút pečieme na 170 °C.
Kaizerky prekrojíme a opečieme na panvici s olejom. Potrieme horčicou, pridáme na kolieska nakrájané kyslé uhorky a sekanú prekrojenú na cca 1 cm hrubé plátky. Opečieme z každej strany.