Uložiť
Porcie 6
Príprava
90 min.
Náročnosť
Cena

Kapustníky

Ingredience

600 g
polohrubej múky Dobrá cena
25 g
droždia Tradičná kvalita
250 ml
mlieka Mamičkine dobroty
30 g
práškového cukru
soľ
2
žĺtky
70 g
masla Tradičná kvalita
masť na vymastenie
50 g
masti
600 g
hlávkovej kapusty
soľ
mletá škorica
plechu a potretie
cukor

Postup

Z trochy múky, mlieka, droždia a cukru vymiešame kvások. Na teplom mieste ho necháme vykysnúť. V mise spojíme preosiatu múku, soľ, žĺtky, roztopené maslo a vykysnutý kvások. Vymiesime hladké cesto a na teplom mieste ho necháme dobre vykysnúť. Na plnku opražíme v rozohriatej masti na rezance nakrájanú kapustu, osolíme, posypeme škoricou, podľa chuti osladíme a prikryté dusíme domäkka. Keď je cesto vykysnuté, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske, pokrájame na štvorce a naplníme pripravenou vychladnutou plnkou. Cesto preložíme, okraje popritláčame, kapustníky poukladáme na vymastený plech a necháme ešte 30 minút kysnúť. Potom kapustníky potrieme masťou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C dozlatista.
Recept → Kapustníky

Ohodnotiť recept

Kategórie