Uložiť
Porcie 4
Príprava
80 min.
Náročnosť
Cena

Koložvárska kapusta

Ingredience

400 g
bravčového mäsa
60 g
masti Dobrá cena
50 g
cibule ZELOVOC
soľ
mletá červená paprika Dobrá cena
drvená rasca Dobrá cena
2
strúčiky cesnaku ZELOVOC
mleté čierne korenie Dobrá cena
400 g
kyslej kapusty
40 g
ryže
200 ml
kyslej smotany Mamičkine dobroty

Postup

Mäso zomelieme. Na masti opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme papriku a potom aj mleté mäso. Ďalej pridáme soľ, prelisovaný cesnak, drvenú rascu aj mleté čierne korenie. Mäso dusíme asi 20 minút. Medzitým podusíme aj kyslú kapustu, ktorú trochu podlejeme vodou. Umytú prebratú ryžu opražíme na masti, podlejeme vodou, osolíme a dusíme domäkka. Do vymasteného pekáča dáme vrstvu udusenej kapusty, na ňu vrstvu ryže a potom pridáme pripravené mleté mäso a opäť kapustu. Zalejeme kyslou smotanou a dáme zapiecť pri 180 °C dozlatista.
Recept → Koložvárska kapusta

Ohodnotiť recept

Kategórie