Krém z jarných byliniek
Ingredience
1 l
mäsového vývaru
50 g
zelených byliniek (žihľava, šťaveľ, žerucha, pažítka, petržlenová vňať)
40 g
masla Tradičná kvalita
40 g
polohrubej múky Dobrá cena
2
žĺtky z vajec Mamičkine dobroty
200 ml
sladkej smotany na varenie Tradičná kvalita
mleté čierne korenie Dobrá cena
kryštálový cukor
soľ
2
plátky chleba
Postup
Vo väčšej nádobe rozohrejeme maslo. Bylinky umyjeme, najemno nasekáme a krátko speníme na masle (časť si odložíme na ozdobenie). Pridáme múku a za stáleho miešania pripravíme bielu zápražku. Zápražku zriedime vývarom a niekoľko minút povaríme.
Hotovú polievku rozmixujeme a zjemníme žĺtkami rozšľahanými v mlieku alebo smotane. Dochutíme cukrom, soľou a korením.
Na tanieri dozdobíme bylinkami a opraženými kockami chleba.