Uložiť
Porcie 6
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Krémová rybacia polievka

Ingredience

1 kg
vykosteného rybacieho mäsa
1
mrkva ZELOVOC
1
petržlen ZELOVOC
1
cibuľa ZELOVOC
2
žĺtky z vajec Coop PREMIUM
1
suchá žemľa
100 ml
bieleho vína
200 ml
mlieka Mamičkine dobroty
2 ks
rybacieho bujónu
1
citrón ZELOVOC
200 ml
smotany na varenie Tradičná kvalita
soľ
bobkový list Dobrá cena
mleté biele korenie
2 PL
hladkej múky Dobrá cena
2 PL
masla Tradičná kvalita
olej Coop PREMIUM

Postup

Rybu umyjeme, osolíme, nakrájame a dáme do väčšieho hrnca. Zalejeme 1 litrom vody, pridáme bujón a privedieme do varu. Zeleninu očistíme, pokrájame na kocky, cibuľu na drobno a dáme variť k rybe. Pridáme soľ, víno, bobkový list a varíme 30 minút. Mäso vyberieme, rozmixujeme s troškou vývaru a vrátime späť. Z masla a múky spravíme zápražku, zalejeme mliekom a dochutíme citrónom, bielym korením a vlejeme do polievky. Smotanu vymiešame so žĺtkami a pridáme do horúcej polievky, ale už nevaríme. Na oleji opražíme žemľové kocky a podávame k polievke
obrázok postupu

Ohodnotiť recept