Uložiť
Porcie 6
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Krémová rybacia polievka

Ingredience

1 kg
vykosteného rybacieho mäsa
1
mrkva
1
petržlen
1
cibuľa
2
žĺtky
1
suchá žemľa
100 ml
bieleho vína
200 ml
mlieka
2 ks
rybacieho bujónu
1
citrón
200 ml
smotany na varenie
soľ
bobkový list
mleté biele korenie
2 PL
hladkej múky
2 PL
masla
olej

Postup

Rybu umyjeme, osolíme, nakrájame a dáme do väčšieho hrnca. Zalejeme 1 litrom vody, pridáme bujón a privedieme do varu.
Zeleninu očistíme, pokrájame na kocky, cibuľu na drobno a dáme variť k rybe. Pridáme soľ, víno, bobkový list a varíme 30 minút. Mäso vyberieme, rozmixujeme s troškou vývaru a vrátime späť. Z masla a múky spravíme zápražku, zalejeme mliekom a dochutíme citrónom, bielym korením a vlejeme do polievky. Smotanu vymiešame so žĺtkami a pridáme do horúcej polievky, ale už nevaríme.

Na oleji opražíme žemľové kocky a podávame k polievke

Ohodnotiť recept