Uložiť
Porcie 4
Príprava
30 min.
Náročnosť
Cena

Krupicová polievka s petržlenovou vňaťou

Ingredience

2
mrkvy
40 g
masla
800 ml
vody
70 g
krupice
¼ ČL
rasce
1
vajce
½ zväzku
petržlenovej vňate
soľ
čierne korenie

Postup

Mrkvu očistíme a nakrájame na tenké slíže. V hrnci rozohrejeme polovicu maslo a opečieme na ňom mrkvu. Zalejeme vodou, osolíme a privedieme k varu.
Medzitým na panvici na sucho opražíme krupicu s rascou a štipkou soli. Následne pridáme zbytok masla a keď sa rozpustí, pridáme vajce. Asi po 2 minútach odstavíme a vytvoríme zo zmesi malé hrudky. Vsypeme ich do vriacej vody s mrkvou a varíme asi 10 minút. Petržlenovú vňať nasekáme na drobno a vmiešame do polievky.

Ohodnotiť recept