Uložiť
Porcie 4
Príprava
40 min.
Náročnosť
Cena

Kurací šalát so zelenou fazuľkou

Ingredience

400 g
kuracích pŕs
400 g
zemiakov
300 g
zelenej fazuľky
6
zelených cibuliek
4 PL
oleja
2 PL
horčice
2 PL
medu
šťava z 1 citróna
soľ
mleté čierne korenie

Postup

V mise zmiešame olej, horčicu, med a citrónovú šťavu.

Kuracie prsia osolíme, okoreníme, potrieme asi polovicou pripravenej marinády a poukladáme ich na pekáč vymastený olejom. Pečieme v rúre na 200 °C asi 20 minút.

Očistené zemiaky nakrájame na štvrtiny a uvaríme v osolenej vode. Počas varenia k nim pridáme očistené fazuľkové struky pokrájané na 5 cm kúsky.

Očistenú cibuľku nakrájame na kolieska a dáme do misy k zvyšnej marináde. Pridáme uvarené zemiaky a fazuľky, na plátky nakrájané upečené kuracie mäso a všetko spolu premiešame. Podávame s bielym chlebom.

Ohodnotiť recept