Uložiť
Porcie 4
Príprava
150 min.
Náročnosť
Cena

KURACIA ROLÁDA S HRUŠKOVOU PLNKOU

Ingredience

1 celé
kurča
100 g
sušených hrušiek
50 g
šampiňónov ZELOVOC
150 g
bieleho toastového chleba
1
cibuľa ZELOVOC
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
1
vajce Coop PREMIUM
2 hrste
petržlenovej vňate ZELOVOC
75 g
masla Tradičná kvalita
olivový olej Tradičná kvalita
1 hrsť
čerstvého tymiánu
4
kaleráby
3 PL
vody na podliatie

Postup

Plnka:
Očistené šampiňóny nakrájame na malé kúsky, cibuľu najemno. Z toastového chleba odrežeme kôrku, nakrájame na malé kocky a vložíme do misy. Osolíme, okoreníme a pridáme hrušky, vajce, petržlenovú vňať.
Na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme cibuľu a šampiňóny. Ešte teplé pridáme do misy a premiešame.

Kura:
Kura umyjeme a vykostíme tak, aby sme nepoškodili kožu. Rozprestrieme na pracovnej doske kožou nadol. Osolíme a okoreníme. Polovicu natrieme plnkou a zrolujeme. Alobal pokvapkáme olejom a položíme naň roládu. Na vrch poukladáme vetvičky tymiánu a poriadne zabalíme do alobalu.
Pečieme v rozohriatej rúre na 170 °C asi 50 minút. Po upečení roládu vyberieme z alobalu a necháme vychladnúť, aby sa lepšie krájala.

Kaleráb:
Kaleráb umyjeme a očistíme. Nakrájame na mesiačiky a uvaríme v osolenej vode. Na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme kaleráb. Okoreníme, podlejeme vodou a pridáme petržlenovú vňať.

Ohodnotiť recept

Kategórie