KURACIA ROLÁDA S HRUŠKOVOU PLNKOU
Ingredience
1 celé
kurča
100 g
sušených hrušiek
50 g
šampiňónov
150 g
bieleho toastového chleba
1
cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
1
vajce
2 hrste
petržlenovej vňate
75 g
masla
olivový olej
1 hrsť
čerstvého tymiánu
4
kaleráby
3 PL
vody na podliatie
Postup
Plnka:
Očistené šampiňóny nakrájame na malé kúsky, cibuľu najemno. Z toastového chleba odrežeme kôrku, nakrájame na malé kocky a vložíme do misy. Osolíme, okoreníme a pridáme hrušky, vajce, petržlenovú vňať.
Na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme cibuľu a šampiňóny. Ešte teplé pridáme do misy a premiešame.
Kura:
Kura umyjeme a vykostíme tak, aby sme nepoškodili kožu. Rozprestrieme na pracovnej doske kožou nadol. Osolíme a okoreníme. Polovicu natrieme plnkou a zrolujeme. Alobal pokvapkáme olejom a položíme naň roládu. Na vrch poukladáme vetvičky tymiánu a poriadne zabalíme do alobalu.
Pečieme v rozohriatej rúre na 170 °C asi 50 minút. Po upečení roládu vyberieme z alobalu a necháme vychladnúť, aby sa lepšie krájala.
Kaleráb:
Kaleráb umyjeme a očistíme. Nakrájame na mesiačiky a uvaríme v osolenej vode. Na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme kaleráb. Okoreníme, podlejeme vodou a pridáme petržlenovú vňať.
Očistené šampiňóny nakrájame na malé kúsky, cibuľu najemno. Z toastového chleba odrežeme kôrku, nakrájame na malé kocky a vložíme do misy. Osolíme, okoreníme a pridáme hrušky, vajce, petržlenovú vňať.
Na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme cibuľu a šampiňóny. Ešte teplé pridáme do misy a premiešame.
Kura:
Kura umyjeme a vykostíme tak, aby sme nepoškodili kožu. Rozprestrieme na pracovnej doske kožou nadol. Osolíme a okoreníme. Polovicu natrieme plnkou a zrolujeme. Alobal pokvapkáme olejom a položíme naň roládu. Na vrch poukladáme vetvičky tymiánu a poriadne zabalíme do alobalu.
Pečieme v rozohriatej rúre na 170 °C asi 50 minút. Po upečení roládu vyberieme z alobalu a necháme vychladnúť, aby sa lepšie krájala.
Kaleráb:
Kaleráb umyjeme a očistíme. Nakrájame na mesiačiky a uvaríme v osolenej vode. Na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme kaleráb. Okoreníme, podlejeme vodou a pridáme petržlenovú vňať.
