Uložiť
Porcie 6
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

KURACIE PRSIA V HORČICOVEJ KRUSTE

Ingredience

1 viazanička
petržlenovej vňate
2 PL
medu
4 PL
horčice
soľ
čierne korenie
1 kg
kuracích pŕs
1 viazanička
jarnej cibuľky
250 ml
kuracieho vývaru
1 kg
mladej mrkvy
20 g
masla
1 PL
hnedého cukru
1 PL
kapár

Postup

Rúru vyhrejeme na 180 °C.

V miske vymiešame nasekanú petržlenovú vňať, med, horčicu, soľ a čierne korenie. Touto zmesou potrieme kuracie prsia. Následne ich na panvici prudko opečieme do zlatista. Po vybratí mäsa z panvice nalejeme do panvice vývar a zredukujeme. Preložíme ich na plech, podlejeme zredukovaným výpekom a dáme na 15 minút piecť do rúry.

Jarnú cibuľku očistíme a nahrubo nasekáme. Mrkvu očistíme, na vyhriatom masle ju orestujeme, pridáme cibuľku, posypeme cukrom a necháme zľahka skaramelizovať. Vmiešame kapary a dochutíme soľou a korením.

Mäso po upečení nakrájame na plátky a podávame so zeleninou.

Ohodnotiť recept

Kategórie