Kuracie prsia v zemiakovom cestíčku plnené pečienkou
Ingredience
4 kusy
kuracích pŕs
4 kusy
kuracej pečienky
1 lyžica
masla Tradičná kvalita
5
zemiakov ZELOVOC
6 lyžíc
hladkej múky Dobrá cena
múka na obaľovanie
1
strúčik cesnaku ZELOVOC
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
majorán
oleja Coop PREMIUM
Postup
Kuracie prsia umyjeme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Pečienku umyjeme, osušíme a sprudka opečieme na masle. Pečienky položíme na plátky kuracích pŕs a plát preložíme alebo zvinieme.
Naplnené kusy mäsa podľa potreby spevníme špáradlom a obalíme v hladkej múke. Zemiaky ošúpeme, tri rozmixujeme a zmiešame ich s prelisovaným cesnakom, korením, soľou, majoránom a s múkou.
Zvyšné zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. V múke obalené kuracie prsia namočíme do zemiakového cesta a potom ešte obalíme v nastrúhaných zemiakoch.
Mäso vypražíme na oleji dozlatista a podávame s ľubovoľnou prílohou.