Kuracie rezníky v bylinkovej panáde s cestovinovým šalátom
Ingredience
250 g
cestovín penne Dobrá cena
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
1 zväzok
petržlenovej vňate ZELOVOC
1
vanička žeruchy
1
citrón ZELOVOC
80 g
strúhanky Dobrá cena
50 g
lúpaných mandlí
1 zväzok
reďkoviek
50 g
mladých
špenátových lístkov
150 g
bieleho jogurtu Tradičná kvalita
50 ml
zeleninového vývaru
50 g
majonézy Mamičkine dobroty
360 g
kuracích prsíčiek
2
vajcia Coop PREMIUM
50 g
hladkej múky Dobrá cena
masť na opekanie
Postup
Cestoviny uvaríme v osolenej vode (al dente). Medzitým nasekáme nadrobno umytú petržlenovú vňať, ostriháme žeruchu, z citróna ostrúhame kôru a vytlačíme šťavu.
Polovičku citrónovej kôry, petržlenovú vňať a žeruchu zmiešame so strúhankou.
Mandle opečieme na suchej panvici a necháme vychladnúť.
Reďkovky umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Špenát umyjeme a necháme osušiť.
Jogurt, vývar, majonézu a zvyšnú citrónovú kôru spolu s 1 PL citrónovej šťavy zmiešame.
Uvarené a scedené cestoviny zmiešame s hotovým dresingom. Pridáme reďkovky, špenát a posypeme pripravenými nahrubo nasekanými opečenými mandľami.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na malé rezníky. Tie jemne naklepeme, posypeme soľou a korením. Rezníky obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a v bylinkovej panáde. Opečieme ich na masti dozlatista a podávame s pripraveným šalátom.