KURIATKOVÝ PERKELT S HALUŠKAMI
Ingredience
600 g
kuriatok
2
cibule
sladká mletá paprika
zeleninový vývar
maslo
soľ
mleté čierne korenie
kyslá smotana
čerstvé byliny
400 g
hrubej múky
2
vajcia
soľ
voda
Postup
Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme očistené kuriatka. Po chvíli osolíme a okoreníme. K poduseným kuriatkam pridáme papriku, vývar a povaríme. Hotový perkelt na tanieri zjemníme kyslou smotanou a bylinkami.
Na halušky si osolíme múku a primiešame vajcia a vodu tak, aby nám vzniklo riedke cesto. Haluškové cesto prepasírujeme cez haluškovač do vriacej vody. Keď vyplávajú, ešte ich chvíľu povaríme. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a prelejeme trochou oleja.
Na halušky si osolíme múku a primiešame vajcia a vodu tak, aby nám vzniklo riedke cesto. Haluškové cesto prepasírujeme cez haluškovač do vriacej vody. Keď vyplávajú, ešte ich chvíľu povaríme. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a prelejeme trochou oleja.
