Kysnutý zemiakový koláč
Ingredience
200 ml
mlieka Mamičkine dobroty
15 g
droždia
500 g
zemiakov ZELOVOC
2
vajcia Coop PREMIUM
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
30 g
hladkej múky Dobrá cena
2
strúčiky cesnaku ZELOVOC
majorán Dobrá cena
60 g
masti Dobrá cena
Postup
Z vlažného mlieka a droždia urobíme kvások. Surové zemiaky postrúhame, pridáme vajcia a vzídený kvások.
Ďalej pridáme soľ, korenie, múku (podľa potreby aj viac), prelisovaný cesnak, majorán a vypracujeme cesto.
V pekáči rozpálime masť, nalejeme doňho pripravené cesto a pečieme pri teplote 180 až 190 °C dozlatista. Povrch cesta môžeme pred pečením ešte omastiť, aby bol koláč chrumkavejší.