Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Kysnutý zemiakový koláč

Ingredience

200 ml
mlieka
15 g
droždia
500 g
zemiakov
2
vajcia
soľ
mleté čierne korenie
30 g
hladkej múky
2
strúčiky cesnaku
majorán
60 g
masti

Postup

Z vlažného mlieka a droždia urobíme kvások. Surové zemiaky postrúhame, pridáme vajcia a vzídený kvások.

Ďalej pridáme soľ, korenie, múku (podľa potreby aj viac), prelisovaný cesnak, majorán a vypracujeme cesto.

V pekáči rozpálime masť, nalejeme doňho pripravené cesto a pečieme pri teplote 180 až 190 °C dozlatista. Povrch cesta môžeme pred pečením ešte omastiť, aby bol koláč chrumkavejší.

Ohodnotiť recept

Kategórie