Uložiť
Porcie viac
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Ľahká černicová roláda

Ingredience

4
vajcia Mamičkine dobroty
soľ
100 g + 4 PL
cukru
100 g
hladkej múky Dobrá cena
25 g
škrobovej múčky
1 ČL
prášku do pečiva Tradičná kvalita
4
plátky želatíny
300 g
plnotučného jogurtu
1 až 2 PL
citrónovej šťavy
kôra z ½ citróna ZELOVOC
300 ml
smotany na šľahanie Mamičkine dobroty
200 g
černíc
práškový cukor
na posypanie

Postup

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky šľaháme s 2 PL vody a štipkou soli. Potom postupne pridávame 100 g cukru a ďalej šľaháme dotuha. Žĺtky po jednom pridáme k snehu a zašľaháme. Múku, škrobovú múčku a prášok do pečiva spojíme a preosejeme na sneh. Metličkou jemne zapracujeme. Cesto natrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 200 °C vo vyhriatej rúre asi 10 minút. Vyberieme a hneď preklopíme na utierku posypanú cukrom. Stiahneme papier na pečenie a roládu môžeme stočiť do utierky. Želatínu necháme napučať vo vode. Jogurt, 4 PL cukru, citrónovú šťavu a 2/3 citrónovej kôry vymiešame. Želatínu vyžmýkame, rozpustíme a pridáme do nej 3 PL krému. Rozmiešame, potom vlejeme do celého krému a premiešame. Dáme do chladničky, a keď zmes začne želírovať, pridáme 200 ml vyšľahanej smotany. Upečenú roládu naplníme krémom obložíme černicami a dáme na 10 minút do chladu. Potom opatrne zrolujeme. Niekoľko černíc rozmixujeme, prepasírujeme a spojíme s 2 PL vyšľahanej smotany. Roládu potrieme zvyšnou vyšľahanou smotanou a na niektorých miestach pridáme aj černicovú šľahačku. Posypeme zvyšnou citrónovou kôrou a do podávania skladujeme v chlade.
Recept → Ľahká černicová roláda

Ohodnotiť recept