Lahodný jahodový dezert s piškótami a čokoládou
Ingredience
200 g + 100 g
čokolády na varenie
300 ml + 500 ml
šľahačkovej smotany Mamičkine dobroty
200 g
dlhých cukrárskych piškót
250 g
termizovaného tvarohu
400 g
neochuteného
nátierkového masla
150 g
práškového cukru
2 bal.
vanilkového cukru
2 bal.
stužovadla šľahačky
1 kg
jahôd
Postup
200 g čokolády nasekáme na kúsky, 300 ml smotany zohrejeme a odstavíme. Vsypeme do nej čokoládu, necháme krátko postáť a rozmiešame. Štvorcovú formu (28 x 28 cm) vyložíme piškótami, na ne nalejeme čokoládovú smotanu. Dáme na 15 minút do chladničky.
Tvaroh, nátierkové maslo, práškový aj vanilkový cukor vymiešame. 500 ml smotany vyšľaháme a postupne prisypeme aj stužovadlo šľahačky.
Vyšľahanú šľahačku zapracujeme opatrne do tvarohovej zmesi a rovnomerne rozdelíme na čokoládovú vrstvu na dezerte. Dáme na noc do chladničky.
Na druhý deň umyjeme a nakrájame jahody a rozpustíme zvyšnú čokoládu. Oboje rozdelíme navrch dezertu a môžeme servírovať.