LINECKÝ KOLÁČ
Ingredience
Postup
Múku preosejeme s cukrom, pridáme mandle, citrónovú kôru, mletú škoricu, klinčeky a štipku soli. Pridáme vidličkou vyšľahané žĺtky a zapracujeme. Vychladené maslo nakrájame na kocky a zapracujeme do cesta. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky. Vychladené cesto vyberieme, ¼ si odložíme a zvyšok vyvaľkáme cez fóliu na 7 mm. Pomocou valčeka prenesieme cesto do formy na tart s priemerom 24 cm. Na cesto preložíme papier na pečenie, prstami ho jemne pritlačíme a vytvarujeme aj okraje. Zvyšné cesto oddelíme pomocou valčeka a formu s cestom dáme do chladničky. ¼ cesta vyvaľkáme cez fóliu na 5 mm a potom vykrajujeme menšie a väčšie hviezdičky. Dno koláča poprepichujeme vidličkou, potrieme džemom a rovnomerne rozotrieme. Vykrojené hviezdičky poukladáme na koláč. Potrieme žĺtkom a dáme piecť v rúre na 180 °C cca 40 minút. Necháme vychladnúť a vyberieme z formy.
Sme radi, že vám môžeme prinášať netradičné recepty zo Slovenska ale aj z rôznych kútov sveta, plné chutí a inšpirácií. Ak hľadáte ďalšie jedinečné recepty na hlavné jedlá, alebo recepty na polievky, ktoré oslovia vaše chuťové poháriky, neváhajte a vyskúšajte aj náš recept na miniburger s kuracím masom a nugetkami. Skvelý zážitok zaručený!
