Uložiť
Porcie 4
Príprava
105 min.
Náročnosť
Cena

MÄSOVÉ KARBONÁTKY SO ZEMIAKOVOU FUČKOU

Ingredience

2
cibule ZELOVOC
4 strúčiky
cesnaku ZELOVOC
muškátový oriešok
½ ČL
mletej červenej papriky Dobrá cena
½ ČL
mletej rasce Dobrá cena
hrsť nasekanej petržlenovej vňate
400 g
mletého hovädzieho mäsa
400 g
mletého bravčového mäsa Tradičná kvalita
1
vajce Mamičkine dobroty
3 PL
strúhanky Dobrá cena + hrnček na obaľovanie
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
1 kg
zemiakov ZELOVOC
4 PL
hladkej múky Dobrá cena
3 PL
bravčovej masti Dobrá cena
3
cibule ZELOVOC

Postup

Nadrobno nasekanú cibuľu orestujeme do sklovita. Pridáme prelisovaný cesnak a po chvíli muškátový oriešok, mletú papriku, rascu a ku koncu petržlenovú vňať. Odstavíme zo sporáka a mierne vychladené pridáme k mäsu, vajcu, strúhanke, soli a koreniu.
Z mäsovej zmesi vytvarujeme karbonátky, obalíme ich v strúhanke a na miernom plameni ich opečieme z oboch strán.

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky, zalejeme vodou, osolíme a varíme domäkka. Čiastočne ich scedíme a vodu odložíme. Popučíme, zasypeme hladkou múkou a povaríme pár minút. Premiešame a podľa potreby dolejeme odloženou vodou. Fučku prikryjeme a necháme pod pokrievkou dôjsť.
Na bravčovej masti skaramelizujeme cibuľu nakrájanú na tenké vlasy a primiešame do fučky.

Ohodnotiť recept

Kategórie