Makový srnčí chrbát
Ingredience
3
vajcia Coop PREMIUM
30 g
hrubej múky Dobrá cena
130 g
práškového cukru
1 bal.
vanilkového cukru
150 g
mletého maku Tradičná kvalita
4 PL
vody
Postup
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme so 4 lyžicami studenej vody, práškovým aj vanilkovým cukrom. Múku a mak spojíme a primiešame do cesta spolu s ďalšími 2 lyžicami vody. Nakoniec opatrne zapracujeme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
Formu na srnčí chrbát vymastíme tukom a dobre vysypeme hrubou múkou. Do formy nalejeme pripravené cesto a koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 30 až 35 minút.
Hotový koláč môžeme poliať ľubovoľnou polevou (citrónovou alebo čokoládovou).