Uložiť
Porcie 4
Príprava
210 min.
Náročnosť
Cena

Marinované rebierka

Ingredience

1 kg
bravčových rebierok
100 ml
kečupu Mamičkine dobroty
100 ml
oleja (70 + 30) Coop PREMIUM
4 PL
medu Mamičkine dobroty
4 PL
sójovej omáčky
1 ČL
vínneho octu
1
cibuľa ZELOVOC
4
strúčiky cesnaku ZELOVOC
1 ČL
drveného čierneho korenia Dobrá cena
1 ČL
drveného koriandra
mleté korenie čili
soľ

Postup

Rebierka vložíme do vriacej osolenej vody a varíme približne 15 minút. Vyberieme ich z vody a necháme vychladnúť. Nakrájame na kúsky a uložíme do misy. V inej miske zmiešame kečup, 70 ml oleja, med, sójovú omáčku, vínny ocot, najemno nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak, drvené čierne korenie, koriander a podľa chuti čili korenie. Rebierka zo všetkých strán poriadne namočíme do marinády a necháme aspoň 2 hodiny odležať v chladničke (najlepšie však do druhého dňa). Marinované rebierka opekáme z oboch strán na rozohriatom grile a počas grilovania natierame zvyšnou marinádou.
Recept → Marinované rebierka

Ohodnotiť recept