Marinovaný grilovaný karfiol s omáčkou z červenej repy, kyslej smotany a majonézy
Ingredience
2
stredné karfioly (cca 600 g)
50 ml
olivového oleja Tradičná kvalita
15 g
kurkumy
3 g
sušeného ďumbiera
soľ
100 g
uvarenej červenej repy
100 g
kyslej smotany Mamičkine dobroty
100 g
majonézy Mamičkine dobroty
šťava z ½ citróna ZELOVOC
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
Postup
Zohrejeme rúru na 240 °C. Zmiešame v nádobe olivový olej, kurkumu, ďumbier a soľ.
Nakrájame karfiol na menšie kúsky a zmiešame s olejovou zmesou. Uložíme karfiol na plech tak, aby sa kúsky vzájomne nedotýkali. Pečieme v rúre cca 10 – 15 minút.
Upečený karfiol naukladáme ma tanier. Červenú repu nastrúhame na jemno, pridáme ostatné ingrediencie a zmiešame.