Melónový cheesecake
Ingredience
125 g
masla Tradičná kvalita
100 g
suchárov
1 PL + 150 g
práškového cukru
50 g
mletých mandlí
8
plátkov želatíny
350 g
melónu Galia
2 PL
pomarančového
likéru Cointreau
2 PL
citrónovej šťavy
400 g
syra typu žervé
400 ml
smotany na šľahanie Mamičkine dobroty
150 g
malín
25 g
mandľových lupienkov
1 ČL
oleja Coop PREMIUM
Postup
Maslo rozpustíme, sucháre najemno podrvíme alebo rozmixujeme. K maslu pridáme 1 PL cukru a na miernom ohni miešame, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme mleté mandle a rozdrobené sucháre. Zmes necháme krátko vychladnúť.
Tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme olejom, naplníme pripravenou zmesou, dobre utlačíme a dáme na 15 minút do chladničky.
Želatínu namočíme a necháme napučať. Melón olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kúsky. Dáme do mixéra a spolu s citrónovou šťavou a pomarančovým likérom rozmixujeme. Pridáme 150 g cukru a rozmiešame.
Pripravené melónové pyré zmiešame so syrom žervé. Želatínu vyžmýkame, rozpustíme a pridáme do nej 4 PL melónového krému. Potom pridáme do celého krému a rozmiešame, dáme do chladničky. Kým zmes začne želírovať, vyšľaháme smotanu a jemne vmiešame do krému.
Krém navrstvíme na korpus, navrch poukladáme maliny a cheesecake dáme aspoň na 4 hodiny do chladničky. Pred podávaním posypeme nasucho opečenými mandľovými lupienkami.