Uložiť
Porcie viac
Príprava
120 min.
Náročnosť
Cena

Metrový koláč z Trenčianskeho kraja

Ingredience

260 g
polohrubej múky Dobrá cena
240 g
práškového cukru
8 PL
oleja Coop PREMIUM
4
vajcia Coop PREMIUM
Asi ¾ bal.
prášku do pečiva Tradičná kvalita
2,5 PL
kakaa
150 g
práškového cukru
500 ml
mlieka Mamičkine dobroty
1 bal.
pudingového prášku
krémový prášok na prípravu vanilkových krémov
250 g
masla Tradičná kvalita
rum
200 g
čokolády na varenie
70 g
stuženého pokrmového
tuku (Cera)

Postup

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, postupne pridávame olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve polovice a do jednej pridáme kakao. Nalejeme ich do vymastených a múkou vysypaných foriem (srnčích chrbtov) a pečieme asi 40 minút pri teplote 180 °C – pomocou špajle zistíme, či je cesto upečené. Vychladené cesto nakrájame na rovnako hrubé plátky. Na plnku zohrejeme mlieko s cukrom, pridáme krémový prášok na prípravu vanilkových krémov a uvaríme do zhustnutia. Vychladnutý puding zapracujeme do vyšľahaného zmäknutého masla a podľa chuti pridáme ešte rum. Plnkou lepíme k sebe vždy jeden tmavý a jeden svetlý plátok cesta. Zvyšným krémom potrieme celý koláč a zachladíme. Čokoládu spolu so stuženým tukom rozpustíme a oblejeme ňou celý koláč.
Recept → Metrový koláč z Trenčianskeho kraja

Ohodnotiť recept