Uložiť
Porcie viac
Príprava
120 min.
Náročnosť
Cena

Miňonky

Ingredience

200 g
kryštálového cukru
150 g
hrubej múky Dobrá cena
20 g
kakaa
6
vajec Coop PREMIUM
5 g
škrobovej múčky
20 g
kakaa
250 g
masla Tradičná kvalita
200 g
práškového cukru
100 ml
mlieka Mamičkine dobroty
1
žĺtok
lyžica
rumu
čokoládová poleva

Postup

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme kakao s múkou a dotuha vyšľahaný sneh. Zľahka premiešame, vylejeme na menší vymastený a múkou vysypaný plech na hrúbku asi 3 cm a pečieme pri 180 °C dozlatista. Vychladnuté cesto vyklopíme a dva razy vodorovne prerežeme. Na krém spojíme žĺtok, kakao a škrobovú múčku spolu s trochou mlieka. Zvyšné mlieko zohrejeme, vylejeme doňho rozmiešanú zmes a povaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a po častiach vmiešame aj uvarený studený puding a tiež rum. Rozrezané pláty cesta potrieme krémom, spojíme a dáme stuhnúť do chladu.
Recept → Miňonky

Ohodnotiť recept

Kategórie