Mletý maslový rezeň
Ingredience
500 g
teľacieho mäsa z pliecka
100 g
bravčovej masti Dobrá cena
40 g
masla Tradičná kvalita
soľ
citrónová kôra
mletý muškátový kvet
1
vajce Coop PREMIUM
2
žemle
200 ml
mlieka Tradičná kvalita
Postup
Žemle namočíme do mlieka a necháme zmäknúť.
Mäso pokrájame, dvakrát zomelieme, pridáme k nemu soľ, citrónovú kôru, mletý muškátový kvet, vajce, vyžmýkané žemle a všetko dobre spracujeme.
Z mäsa formujeme podlhovasté rezne, ktoré opečieme v rozpálenej masti z oboch strán. Opečené rezne dáme do rajnice, polejeme maslom a prikryté podusíme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút.
Rezne podávame najlepšie so zemiakovou kašou a s porciou zeleninového šalátu.