Uložiť
Porcie 4
Príprava
75 min.
Náročnosť
Cena

Moravský vrabec so zemiakovou knedľou a špenátom

Ingredience

bravčového pliecka
soľ
čierne korenie Dobrá cena
cibule Zelovoc
bravčovej masti Dobrá cena
strúčiky cesnaku Zelovoc
drvenej rasce
vývaru
trochu hladkej múky Dobrá cena
zemiakov uvarených v šupke
hrubej múky Dobrá cena
detskej krupice
Mamičkine dobroty
lyžica soli
olej na opečenie
strúčiky cesnaku
listového špenátu
soľ
čierne korenie Dobrá cena

Postup

Zemiaky nastrúhame najemno alebo prelisujeme. Múku a krupicu preosejeme a pridáme k zemiakom spolu s vajcom a soľou. Vypracujeme hladké cesto, z ktorého tvarujeme knedle dlhé asi 20 cm alebo guľky. Varíme v osolenej vode 20 - 25 minút.

Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme a okoreníme. Spolu s cibuľou opečieme v pekáči na rozohriatej bravčovej masti. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a rascu, krátko restujeme a podlejeme vývarom. Zakryjeme a pečieme v rúre na 180 stupňov asi 45 – 60 minút. Na posledných 10 minút mäso odokryjeme. Počas pečenia mäso prelievame výpekom a podľa potreby vývarom.

Medzitým pripravíme špenát, na oleji opečieme cesnak nakrájaný na plátky. Pridáme premytý a osušený špenát, osolíme, okoreníme a na prudkom ohni krátko opečieme.

Upečené mäso vyberieme, pekáč so šťavou dáme na sporák, zaprášime hladkou múkou, podlejeme vývarom a prevaríme. Mäso podávame so špenátom a s knedľami podliate šťavou.

Ohodnotiť recept