Morčací rezeň v paradajkovej omáčke
Ingredience
800 g
morčacích pŕs
1
cibuľa ZELOVOC
500 g
paradajok z konzervy
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
mletá červená paprika Dobrá cena
1
strúčik cesnaku ZELOVOC
čerstvá petržlenová vňať ZELOVOC
olej Coop PREMIUM
Postup
Morčacie prsia nakrájame na rezne, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme paprikou a z oboch strán opečieme. Opekáme z každej strany na troche oleja niekoľko minút. Opečené rezne vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Vo výpeku opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a zalejeme paradajkami z konzervy, privedieme k varu, osolíme a okoreníme a povaríme . Podľa chuti môžeme omáčku aj trochu osladiť, prípadne dohladka rozmixovať. Krátko pred koncom pridáme do omáčky aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
Hotovú omáčku rozdelíme na taniere, pridáme opečené rezne a podávame s ryžou alebo s inou obľúbenou prílohou.