Uložiť
Porcie 8
Príprava
180 min.
Náročnosť
Cena

Morka z Prešporka

Ingredience

menšia domáca morka
100 g
údenej slaniny
100 g
masla Tradičná kvalita
vývar alebo voda
na podliatie

Postup

Dobre umytú a vyčistenú morku nasolíme asi 2 hodiny pred pečením. Prsia a stehná morky prešpikujeme slaninou. V pekáči roztopíme maslo a morku prsami nadol postavíme do pekáča. Podlejeme vývarom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na hodinu, potom teplotu zvýšime na 200 °C a ďalej pečieme domäkka. Podľa potreby podlievame výpekom alebo ešte prilejeme vývar. Keď je morka mäkká, otočíme ju prsami nahor a ešte dopečieme dočervena. Potom naporciujeme a podávame podľa chuti so zemiakmi alebo s knedľou a kapustou.
Recept → Morka z Prešporka

Ohodnotiť recept