Nepečená ananásová torta
Ingredience
1,5 bal.
detských piškót
ananásový sirup
trochu rumu
1
veľká konzerva ananásu
1 bal.
pudingového prášku
s vanilkovou príchuťou
250 g
masla Tradičná kvalita
200 g
práškového cukru
1 téglik
smotany na šľahanie Mamičkine dobroty
Postup
Tortovú formu vypláchneme studenou vodou a naukladáme na dno aj po bokoch piškóty, ktoré najprv namočíme do zmesi ananásového sirupu a rumu.
Šťavu z ananásového kompótu doplníme na 300 ml a použijeme na prípravu pudingu. Hotový puding necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme s cukrom dopenista a po častiach doňho zašľaháme vychladnutý puding.
Polovicu pripraveného krému natrieme na piškóty, navrch rozdelíme nakrájaný scedený ananás, opäť poukladáme namočené piškóty, potrieme zvyšným krémom, dozdobíme ešte kúskami ananásu a dáme do chladničky, najlepšie na noc alebo aspoň na 4 hodiny.
Vychladenú stuhnutú tortu ozdobíme dotuha vyšľahanou šľahačkou.