NEPEČENÁ MALINOVÁ TORTA
Ingredience
100 g
svetlých Bebe keksov
70 g
rozpusteného masla Tradičná kvalita
150 g
smotanového bieleho jogurtu Tradičná kvalita
100 ml
kyslej smotany Mamičkine dobroty
350 g
jemného tvarohu
2 balíčky
vanilkového cukru
200 g
práškového cukru
1 ČL
nastrúhanej citrónovej kôry
5 plátkov
želatíny
šťava z ½ citróna ZELOVOC
600 g
malín
10 g
červeného tortového želé
Postup
Sušienky najemno pomelieme a zmiešame s rozpusteným maslom a vypracujeme hladkú hmotu.
Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme naň vypracovanú hmotu a necháme 30 minút v chlade.
Jogurt zmiešame s kyslou smotanou a tvarohom. Pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a spolu vymiešame.
Želatínu necháme napučať a rozpustíme na miernom ohni v citrónovej šťave a vmiešame do plnky. Rozotrieme na cesto a necháme znova v chlade 5 - 6 hodín. Na povrch pokladáme maliny, zalejeme vlažným tortovým želé a necháme stuhnúť.