Uložiť
Porcie 30
Príprava
30 min.
Náročnosť
Cena

NUGÁT Z VLAŠSKÝCH ORECHOV

Ingredience

700 g
vlašských orechov
180 ml
vody
530 g
krupicového cukru
270 g
glukózového sirupu
665 g
medu
3
bielky

Postup


Rúru predhrejeme na 150 °C a vložíme orechy na cca 15 minút.
V hrnci zohrejeme vodu, cukor a glukózu na teplotu 145 °C a vytvoríme cukrový rozvar. V druhom hrnci zahrejeme med na 130 °C.
Začneme šľahať bielka a ak má med požadovanú teplotu, vlejeme ho do bielkov a šľaháme. Pridáme cukrový rozvar a ďalej šľaháme 5 minút. Zmes vylejeme do robota a šľaháme ešte 3 minúty. Zmes vylejeme na podložku a do stredu vysypeme orechy. Pomocou podložky zapracujeme orechy. Hotovú zmes dáme do formy a necháme pri izbovej teplote vychladnúť cez noc. Vyberieme z formy a nakrájame na kocky.

Ohodnotiť recept