Uložiť
Porcie viac
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Orechový tart so slivkami

Ingredience

150 g
hladkej múky Dobrá cena
125 g + 3 PL
práškového cukru
125 g
mletých lieskových orieškov
1
vajce Coop PREMIUM
125 g
studeného masla Tradičná kvalita
600 g
sliviek
práškový cukor
na posypanie
slivkový lekvár Tradičná kvalita

Postup

Na prípravu cesta zmiešame 150 g múky, 125 g práškového cukru a mleté lieskovce. Vajce, maslo nakrájané na kúsky a 1 PL studenej vody pridáme k suchej zmesi. Najprv krátko spracujeme mixérom s nadstavcami na miesenie na drobivé cesto a potom spracujeme už ručne na hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Slivky umyjeme, prekrojíme a odkôstkujeme. Nakrájame ich na tenké mesiačiky. Plech vystelieme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 200 °C. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na kruh, položíme na plech. Na cesto do kruhu vejárovito poukladáme mesiačiky sliviek tak, aby sa trošku prekrývali. Necháme asi 1,5 cm voľný okraj. Slivky posypeme cukrom, voľné cesto preložíme na slivky smerom dovnútra. Pečieme asi 15 až 20 minút. Slivky potrieme 1 PL lekváru zriedeného s troškou vody. Pečieme ešte ďalších 10 minút a pred podávaním ešte môžeme posypať cukrom. Ku tarte sa hodí porcia orieškovej zmrzliny.
Recept → Orechový tart so slivkami

Ohodnotiť recept

Kategórie