Uložiť
Porcie 15
Príprava
70 min.
Náročnosť
Cena

Ovocná kocka s makovým korpusom

Ingredience

4
vajcia Coop PREMIUM
130 g
práškového cukru
½ ČL
mletej vanilky
100 ml
oleja Coop PREMIUM
100 ml
horúcej vody
200 g
polohrubej múky Dobrá cena
1
balíček kypriaceho prášku
25 g
mletého maku Tradičná kvalita
4
plátky želatíny
300 g
jemného tvarohu
100 g
práškového cukru
1 ČL
vanilkovej pasty
400 ml
smotany na šľahanie Mamičkine dobroty
500 g
jahôd a malín
300 ml
malinovej šťavy
1
balíček tortovej želatíny

Postup

Dno formy vyložíme papierom na pečenie a rúru zapneme na 180 °C.

Do misy dáme žĺtky, cukor, vanilku a vyšľaháme do peny. Postupne pridáme olej, vodu, múku, kypriaci prášok mak a vareškou zapracujeme do cesta. Nakoniec jemne primiešame sneh vyšľahaný z bielkov.

Cesto vylejeme do pripravenej formy, jemne uhladíme a dáme piecť na 25 - 30 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

Tvarohová plnka: do misky so studenou vodou namočíme želatínové plátky a necháme 10 minút napučať.

Do menšieho hrnca dáme zohriať 50 ml smotany na šľahanie a v nej rozpustíme želatínu. Smotana nesmie presiahnuť 50 °C, inak by sa želatína rozvarila.

V mise zmiešame tvaroh, cukor, vanilku a prilejeme smotanu s rozmiešanou želatínou. Dobre premiešame metličkou.

Zvyšnú smotanu vyšľaháme do tuha a zľahka primiešame do tvarohovej plnky. Krém vylejeme na korpus a necháme stuhnúť v chladničke.

Ovocie umyjeme pripadne nakrájame a položíme na stuhnutý koláč.

V malom hrnčeku zohrejeme malinovú šťavu a vysypeme do nej vrecko tortového želé, rozmiešame a privedieme do varu. Varíme minútu a necháme vychladnúť.

Zalejeme ovocie a necháme vychladnúť.

Ohodnotiť recept