Uložiť
Porcie 4
Príprava
20 min.
Náročnosť
Cena

Parenica s glazovanou cviklou

Ingredience

4
neúdené parenice
korenie štyroch farieb
polníček
vlašské orechy
200 g
cvikly
½ ČL
anízu
½ ČL
feniklu
celé čierne korenie
celá rasca
soľ
1 PL
slnečnicového oleja
1 PL + 40 g
medu
12
vetvičiek tymiánu
2 PL
balzamikového octu
1 PL
citrónovej kôry
šťava z 1 citróna

Postup

Deň vopred uvaríme cviklu v osolenej okorenenej vode a necháme vychladnúť.

Zálievku pripravíme z nasekaných tymiánových listov, medu, citrónovej kôry a šťavy.

Cviklu očistíme a nakrájame na tenké plátky, rýchlo opečieme na oleji, pridáme med, tymian a balzamikový ocot.

Parenicu prekrojíme na dva plátky, okoreníme a opečieme dozlatista.

Syr podávame horúci s cviklou, šalátom a orechmi, preliaty zálievkou.

Ohodnotiť recept

Kategórie