Parenica s glazovanou cviklou
Ingredience
4
neúdené parenice
korenie štyroch farieb
polníček
vlašské orechy
200 g
cvikly
½ ČL
anízu
½ ČL
feniklu
celé čierne korenie Dobrá cena
celá rasca Dobrá cena
soľ
1 PL
slnečnicového oleja Coop PREMIUM
1 PL + 40 g
medu Mamičkine dobroty
12
vetvičiek tymiánu
2 PL
balzamikového octu
1 PL
citrónovej kôry
šťava z 1 citróna ZELOVOC
Postup
Deň vopred uvaríme cviklu v osolenej okorenenej vode a necháme vychladnúť.
Zálievku pripravíme z nasekaných tymiánových listov, medu, citrónovej kôry a šťavy.
Cviklu očistíme a nakrájame na tenké plátky, rýchlo opečieme na oleji, pridáme med, tymian a balzamikový ocot.
Parenicu prekrojíme na dva plátky, okoreníme a opečieme dozlatista.
Syr podávame horúci s cviklou, šalátom a orechmi, preliaty zálievkou.
![Recept → Parenica s glazovanou cviklou Recept → Parenica s glazovanou cviklou](https://www.netradicnerecepty.sk/image-other/309/parenica-s-glazovanou-cviklou.jpg?v=1698064750)