Uložiť
Porcie 4
Príprava
35 min.
Náročnosť
Cena

Pastiersky burger s grilovanou cibuľou

Ingredience

4 PL
bylinkového masla
700 g
mletého hovädzieho mäsa
soľ
hnedý cukor
mleté čierne korenie
60 g
slaniny
4
žemle
4 plátky
syra Kaškaval
4
cibule
2 PL
slnečnicového oleja
kečup
horčica
majonéza
paradajka
šalát

Postup

Bylinkové maslo premiešame s mletým mäsom, osolíme, okoreníme a natrieme obe polovice prekrojených žemlí.

Cibuľu očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a spolu s hnedým cukrom ju skaramelizujeme na panvici.

Hrubšie plátky slaniny opečieme na panvici dozlatova.

Žemle potreté mletým mäsom grilujeme/pečieme do chrumkava.

Pri podávaní dochutíme kečupom, horčicou alebo majonézou. Pridáme skaramelizovanú cibuľu, slaninu, syr.

Ohodnotiť recept

Kategórie