Pastiersky burger s grilovanou cibuľou
Ingredience
4 PL
bylinkového masla
700 g
mletého hovädzieho mäsa
soľ
hnedý cukor
mleté čierne korenie Dobrá cena
60 g
slaniny Dobrá cena
4
žemle
4 plátky
syra Kaškaval
4
cibule ZELOVOC
2 PL
slnečnicového oleja Coop PREMIUM
kečup Mamičkine dobroty
horčica Mamičkine dobroty
majonéza Mamičkine dobroty
paradajka ZELOVOC
šalát
Postup
Bylinkové maslo premiešame s mletým mäsom, osolíme, okoreníme a natrieme obe polovice prekrojených žemlí.
Cibuľu očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a spolu s hnedým cukrom ju skaramelizujeme na panvici.
Hrubšie plátky slaniny opečieme na panvici dozlatova.
Žemle potreté mletým mäsom grilujeme/pečieme do chrumkava.
Pri podávaní dochutíme kečupom, horčicou alebo majonézou. Pridáme skaramelizovanú cibuľu, slaninu, syr.