Uložiť
Porcie 2
Príprava
40 min.
Náročnosť
Cena

PEČENÁ KAPUSTA

Ingredience

½
hlávky bielej kapusty
200 g
bielej fazule v slanom náleve Tradičná kvalita
200 g
červenej fazule v slanom náleve Tradičná kvalita
1 dl
bieleho suchého vína
pór
1
menšia čili paprička
100 g
masla Tradičná kvalita
4
lyžice šľahačkovej smotany 30% Mamičkine dobroty
1
citrón Zelovoc
vysušená kyslá kapusta Zelovoc
slnečnicový olej Premium
soľ
čierne korenie Dobrá cena
bylinky na dozdobenie

Postup

Polovicu hlávky kapusty si rozkrojíme na dve rovnaké časti. Na panvici ich opečieme z každej strany, aby vznikla hnedá krusta. Dáme piecť do rúry alebo na gril na približne 180 °C, kým nie je kapusta mäkká, ale zároveň stále chrumkavá.

Na panvici si na oleji opečieme na jemno nakrájaný pór, pridáme biele víno a necháme odpariť. Následne pridáme precedené fazuľky a opečieme. Pridáme maslo a vodu z fazuliek, aby nám vznikla hustá omáčka. Dochutíme bylinkami, čili papričkou, kôrou z citróna, soľou a korením.

Na omáčku položíme upečenú kapustu, polejeme šľahačkovou smotanou a pridáme osmaženú vysušenú kyslú kapustu ako chrumkavý element.

Recept → PEČENÁ KAPUSTA

Ohodnotiť recept

Kategórie