Pečená koreňová zelenina s cesnakovou majonézou
Ingredience
2
veľké cvikly
500 g
mrkvy ZELOVOC
500 g
petržlenu ZELOVOC alebo paštrnáka
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
oleja Coop PREMIUM
1
fľaša majonézy Mamičkine dobroty
3
strúčiky cesnaku ZELOVOC
petržlenová vňať ZELOVOC
Postup
Zeleninu olúpeme a nakrájame na hrubšie hranolky, dáme ich do misy a pridáme pár lyžíc oleja, soľ a korenie. Cesnak olúpeme a prelisujeme do majonézy, pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, premiešame a dáme do chladu.
Pripravenú zeleninu rozdelíme na plech vymastený olejom, podľa chuti ešte môžeme pokvapkať ďalším olejom, pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 35 až 45 minút.
Upečenú zeleninu podávame s ochutenou majonézou. Zelenina môže byť aj prílohou k mäsu.